ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Τα μυρωδικά βότανα, έχουν μια μεγάλη ποικιλία αλλά και εξειδίκευση, όταν τα χρησιμοποιούμε στην μαγειρική. Έτσι όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ψάρι, τότε τα καταλληλότερα είναι ο μαϊντανός, το θυμάρι, το μάραθο, ο άνηθος και το σκόρδο. Αντίστοιχα, αν θέλουμε να συνοδεύσομε κάποιο κρεατικό και εκεί πρέπει να διαχωρίσουμε περιπτώσεις. Για το χοιρινό, μπορούμε να βάλουμε , σκόρδο, κύμινο, πιπέρι, θυμάρι ή σουσάμι. Για το αρνί, ταιριάζει πεισότερο το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η ρίγανη, ο μάραθος και το σκόρδο. Στο μοσχάρι, το γαρίφαλο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και η δάφνη. Τέλος για τα κρεατικά αν περιλάβουμε και τα πουλερικά, εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ρίγανη, δεντρολίβανο, σκόρδο και φασκόμηλο. Φυσικά εκτός από τα φαγητά, τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συνοδευτικά πιάτα. Έτσι για το τυρί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βασιλικό, μάραθο, μαϊντανό ή κάρυ. Στις σαλάτες μπορούμε να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση και ποιότητα, αν τη συνοδεύσουμε με λίγο σκόρδο, μαϊντανό, βασιλικό, λάπαθο, ρίγανη ή εστραγκον.
:"Ποιες είναι οι ιδιότητες της βαρύτητας".
Πριν από 14 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου